Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Καλή Αρχή

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

Ταυτόχρονα με την έλευση του νέου έτους, εγκαινιάζουμε αυτό το ιστολόγιο που έχει σαν σκοπό να διαδώσει τη Φυσικοθεραπεία στο ευρύτερο κοινό, να εξηγήσει τι πραγματικά είναι η Φυσικοθεραπεία και τι μπορεί να προσφέρει και να προσπαθήσει να φέρει πιο κοντά θεραπευτές, ασθενείς, ιατρούς αλλά και απλό κόσμο, ο οποίος ίσως ψάχνει λύση σε κάποιο πρόβλημά του.
Ο ρόλος αυτού του ιστολογίου είναι κυρίως εκπαιδευτικός. Ονομασίες, όπως σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, αυχενικό σύνδρομο, επικονδυλίτιδα κτλ, οι οποίες για κάποιους από εμάς είναι απλά η ετικέτα του πόνου μας, θα αναλυθούν ώστε να γίνουν κατανοητές έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να αντιληφθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά του, πως μπορεί να βοηθηθεί αλλά και να βοηθήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Μέσω αυτής της προσπάθειας, θα γίνει γρήγορα αντιληπτό πως η φυσικοθεραπεία δεν περιορίζεται απλά σε ένα σπασμένο χέρι ή ένα "στραμπούληγμα"στο πόδι.
Επίσης, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως ποια μηχανήματα φυσικοθεραπείας χρησιμοποιούνται, σε ποιες περιπτώσεις και σε τι βοηθάει το καθένα ξεχωριστά. Πότε ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα χέρια του και πότε όχι. Ποιες σύγχρονες τεχνικές πέρα από την κλασσική φυσικοθεραπεία βρίσκουν εφαρμογή στη σημερινή εποχή.
Τέλος, το ιστολόγιο αυτό προσβλέπει να γίνει ένας τόπος και τρόπος αμφίδρομης επικοινωνίας όπου ο καθένας θα μπορεί να έρθει σε επαφή με το φυσικοθεραπευτή και να συζητήσουν κάποιο πρόβλημά του ιδιωτικά είτε μέσω διαδικτύου είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη στο φυσικοθεραπευτήριο. Επίσης, ευπρόσδεκτες είναι και απόψεις αντίθετες με τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της φυσικοθεραπείας.
PhysioSport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ